Rijsttaart

Moeilijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • Voor het deeg
  • 200 g bloem van Chabrior
  • 1 dooier van een ei van Moisson
  • 100 ml melk van Pâturages
  • 1 el suiker
  • 30 g boter van Pâturages
  • 15 g verse gist
  • 1/4 tl zout van Cigalou
  • Voor de rijstpap
  • 150 g rijst van Saint Eloi
  • 1 l melk van Pâturages
  • 2 eiwitten van eieren van Moisson
  • 1 dooier van een ei van Moisson
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 4 el suiker
  • 1 snufje zout van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Breng de melk in een kookpan aan de kook met een snufje zout en de vanillesuiker.

  2. Voeg de vooraf met koud water gespoelde rijst toe en laat 40 min koken op een laag vuur. Roer af en toe. Laat afkoelen.

  3. Maak het deeg: zeef de bloem boven een grote schaal en leg het zout tegen de rand. Verwarm de melk om er de gist met een snufje suiker in op te lossen. Laat 15 min staan.

  4. Doe de suiker bij de schaal en giet de melk met de gist in het midden. Vermeng. Doe er de zachte boter en de eidooier bij. Vermeng opnieuw.

  5. Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed er het deeg op. Bedek met een vaatdoek en laat op kamertemperatuur verdubbelen.

  6. Rol het deeg uit tot een cirkel, vet uw vorm in met boter en leg er het deeg in. Prik erin met een vork. Laat 15 min staan.

  7. Klop de 2 eiwitten heel stevig op. Schep ze voorzichtig onder de rijstpap. Giet dit mengsel op het deeg.

  8. Strijk de rand van het deeg met een penseel in met eidooier.

  9. Schuif voor 20 minuten in een oven van 180 °C (gasstand 6).

  10. 10. Laat 15 min staan alvorens uit de vorm te halen.

  11. 11. Bestrooi met poedersuiker voor een mooie presentatie.

Tips

Tip: u weet dat de rijstpap klaar is als ze alle melk heeft opgenomen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.