Terug

Rockefeller-oesters

  • 12 pers.
  • 20 min
  • 20 min
  • Raisonnable
  • Facile
Rockefeller-oesters

Ik kook!

  1. Verwarm de grill van de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
  2. Was de verse spinazie en zwier droog.
  3. Bak de knoflook in een pan in de boter (laat niet kleuren). Doe er de spinazie bij en laat slinken.
  4. Leg de oesterschelpen in een ovenschaal (eventueel op een bedje van grof zout om ze recht te houden). Leg er het oestervlees op.
  5. Maak de hollandaisesaus: klop de eidooiers, de witte wijn en het citroensap in een kom tot een schuimig mengsel. Verwarm deze bereiding al roerend au bain-marie, in zachtjes kokend water. Voeg de boter toe, met één blokje per keer. Wacht tot het is gesmolten voor u het volgende toevoegt. Blijf kloppen. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
  6. Klop het eiwit stevig op in een kom. Schep het voorzichtig onder de hollandaisesaus.
  7. Besprenkel de oesters met de saus. Bestrooi met paneermeel en parmezaan.
  8. Gratineer in de oven tot ze goudkleurig zijn. Dien warm op bij het aperitief.

Tip

U kunt deze oesters ook klaarmaken met bechamelsaus (in dit geval is dit meer een voorgerecht dan een borrelhapje). In de 19de eeuw zei men van dit gerecht dat het “zo rijk was als Rockefeller”. Vandaar de naam.