We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Rode garnalen op z’n Grieks

  • 6 pers.
  • 20:00 min
  • 35:00 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Rode garnalen op z’n Grieks

Ik kook!

  1. Snij de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij zacht wordt. Voeg de fijngesneden look en een snufje rode Spaanse peper toe en bak nog eens 1 min. Giet er ten slotte de wijn bij en laat volledig verdampen.
  2. Snij de tomaten en doe ze erbij. Kruid lichtjes met peper en zout en breng aan de kook. Bak daarna op een klein vuur tot u een glad mengsel krijgt (een tiental min.)
  3. Voeg de garnalen toe, meng goed en schep alles over in een ovenschotel.
  4. Leg er de feta en olijven op. Zet 10 à 15 minuten in een op 200° (th. 6) voorverwarmde oven.
  5. Bestrooi met peterselie en serveer.

Tip

Dit recept is ook heel lekker met stukjes gebakken kip of jonge kalkoen.