Sabayon met citrusvruchten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 roze pompelmoes
  • 4 eetsinaasappelen
  • ½ citroen
  • 6 eigelen van Moisson
  • 120 g fijne suiker
  • 1 el bloem van Chabrior
  • 1 el gekonfijte sinaasappelzeste
  • Bittere sinaasappellikeur

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 150 min
  1. Was de sinaasappelen goed, bewaar wat geraspte schil en zet opzij.

  2. Pers het sap van 1 sinaasappel en 1/2 citroen en hou apart.

  3. Pel de 3 sinaasappelen en de pompelmoes boven een kom en vang het sap op. Giet er de bewaarde sappen bij en vul aan met likeur tot u 20 cl vloeistof hebt. Zet apart.

  4. Snij de gepelde citrusvruchten in stukken en zet apart.

  5. Klop de eieren en suiker wit. Doe er de bloem en de 20 cl vloeistof al kloppend bij. Verwarm de kom au bain-marie.

  6. Blijf kloppen tot een smeuïg en schuimig mengsel.

  7. Verdeel over schoteltjes, doe er de citrusvruchten en sinaasappelzeste bij. Laat afkoelen en zet 2u in de koelkast.

Tips

Tip: voor een geslaagde sabayon kunt u alles beter opkloppen in een metalen kom. Die wordt sneller warm au bain-marie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.