Salade niçoise

Makkelijk
60 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 500g 500 g aardappelen
  • 250g 250 g sperziebonen
  • 4 4 tomaten
  • 0,5 ½ krop sla
  • 1 1 groot blik tonijn in eigen nat van Odyssée
  • 4 4 eieren van Moisson
  • 80g 80 g zwarte olijven van Bouton d’Or
  • 2càs 2 el rodewijnazijn van Bouton d'Or
  • 15cl 15 cl olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout, peper van Cigalou

Wijnsuggestie

Lou Roumanin

Rosé wijn

6,39€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Schil de aardappelen, verwijder de eindjes van de sperziebonen, kook ze al dente en giet af. Kook de eieren hard. Laat afkoelen.

  2. Was de salade en de tomaten, en snij die laatste in 4.

  3. Snij de aardappelen in kwartjes, pel de eieren en snij ze in de lengte in 4.

  4. Leg de salade, de boontjes, de aardappelen en de tomaten op 4 borden en voeg de verkruimelde tonijn toe.

  5. Giet de azijn in een kom, kruid met peper en zout en roer. Voeg al kloppend de olijfolie toe. Giet op elk bord een straaltje van deze saus.

  6. Werk af met de hardgekookte eieren en de zwarte olijven.

Tips

Tip: naar smaak kunt u ook ansjovisfilets (gebruik dan wel minder zout), paprika en uienringen toevoegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.