Spinazieroom, risotto van linzen & spruiten

Ontdek dit recept van chef Jeremy Vandernoot, speciaal gecreëerd voor Intermarché-klanten

Dit recept biedt een prachtige harmonie van vegetarische smaken en combineert de rijkdom van linzenrisotto, de zoetheid van spinazie en de knapperigheid van geroosterde spruitjes. Eet smakelijk!
Gemiddeld
160 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 200g verse spinazie
  • 2 sjalotten van Saint Eloi
  • 1 gevogeltebouillonblokje vanBouton d’Or bio voor 250ML water
  • 10cl volle room 30% van Pâturages
  • 240g groene linzen van Saint Eloi
  • 2 lente-uitjes
  • 100g gerookte spekblokjes van Monique Ranou
  • 12 spruiten
  • 50g boter van Pâturages
  • Zout van Itinéraire des Saveurs
  • Peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Laat de linzen op voorhand 2 u weken in overvloedig water.

  2. Voor de spinazieroom, bak een versnipperde sjalot in een klontje boter. Doe er de spinazieen de gevogeltefond bij (verdun het gevogeltebouillonblokje in 250ML warm water) en laat10 minuten pruttelen. Voeg de room toe en bak nog 5 minuten op een zacht vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Voor de risotto, spoel de linzen. Fruit de spekblokjes en de tweede versnipperde sjalot. Zodra de spekblokjes een mooikleurtje krijgen, haalt u de helft uit de pan en bewaart u die apart. Doe de linzen en een scheutje water bij de resterendespekblokjes. Bak tot het water verdampt is. Voeg op het einde de fijngesneden lente-uitjes toe.

  4. Kook de spruiten 4-5 minuten in gezouten kokend water, afhankelijk van hun grootte. Neem de spruiten van het vuur, laatuitlekken en spoel onder koud water. Verwijder de eerste blaadjes en bewaar die als versiering.

  5. Voor het dresseren, leg er enkele spekblokjes en spruitenblaadjes bij.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.