Stoofpotje met kool en worsten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 boerenworsten
  • 1 kg boerenkool
  • 6 aardappelen
  • 1/2 L melk van Pâturages
  • 4 el reuzel
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Was en snij de kool. Verwijder de dikke, harde ribben. Dompel de kool 30 minuten onder in een grote kookpot met kokend gezouten water. Laat goed uitlekken.

  2. Schil de aardappelen, snij in blokjes en stoom 5 minuten (ze moeten nog vast zijn).

  3. Smelt de reuzel in een stoofpan. Doe er de kool bij en bak zonder te kleuren. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de aardappelblokjes en het laurierblad toe en giet er de melk bij. Dek af en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  5. Leg de worsten ongeprikt in een pot met koud water en kook 10 minuten op een zacht vuur. Verwijder de schil.

  6. Dien het stoofpotje op met worstenschijfjes.

Tips

U kunt de reuzel vervangen door ander dierlijk vet zoals van gans of eend. Of die zelf maken: snij gewoon varkensvet in blokjes, smelt die op een zacht vuur en laat afkoelen. Heel eenvoudig.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.