Terug

Timbaaltje van plattekaas met abrikozencompote, vanille en kardemom

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 07 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Timbaaltje van plattekaas met abrikozencompote, vanille en kardemom

Ik kook!

  1. Week de gelatine in koud water. Zet apart. Klop de suiker door de plattekaas. Zet apart. Verwarm de melk met de citroenrasp. Smelt de gelatineblaadjes in de warme maar niet kokende melk. Laat afkoelen. Roer de melk door de plattekaas. Voeg het citroensap toe. Schep voorzichtig 1/3 van de stijfgeklopte eiwitten door de plattekaas en voeg de rest toe. Giet het mengsel in met olie ingevette of met versheidsfolie beklede schaaltjes. Zet de schaaltjes 4 uur koel.
  2. Abrikozencompote: Laat de abrikozen gedurende 5 minuten zachtjes sudderen met het water, de suiker, het vanillestokje en de kardemomzaadjes.
    Zet apart.
  3. Keer de schaaltjes op borden. Schep rond elke pudding wat abrikozencompote. Werk af met pistachenoten.

Tip

Heerlijk met sneetjes geroosterde brioche.

Bereid de timbaaltjes een dag op voorhand om tijd te winnen.