Varkensgebraad gevuld met mozzarella

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 ontbeend varkensgebraad van 600 g
  • 1 ½ bol mozzarella Itinéraire des Saveurs
  • 30 g boter Pâturages
  • 1 eetl. tijm Cigalou
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Snijd het gebraad over de lengte zodanig door dat je een gleuf hebt die je kunt openvouwen en maak de opening nog wat breder door aan de zijkant een kleine inkeping te maken. Druk het opengesneden gebraad lichtjes plat. Kruid met peper en zout.

  2. Snijd de mozzarella in dikke plakken en steek deze naast elkaar in het vlees.

  3. Bestrooi de mozzarella met tijm en bind het vlees dicht met keukendraad.

  4. Laat de boter smelten in een pan en laat hierin het vlees 3-4 min. bakken aan de 4 kanten. Begin met de kant waar de “sluiting” zit om deze goed dicht te bakken.

  5. Leg vervolgens het gebraad in een braadschaal en laat het ongeveer 30 min. bakken in de oven op 180° (th° 6).

  6. Laat het vlees een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie vooraleer je het in sneden snijdt en opdient.

Tips

Troef: een ideale combinatie met dit gebraad gevuld met mozzarella, is een ratatouille met zuiderse groenten.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.