Vegetarische bouillon

Makkelijk
75 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 wortelen
  • 4 takken selder
  • 1 bussel prei
  • 3 uien
  • 1 venkelbol
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 tl tijm van Cigalou
  • 2 laurierblaadjes van Cigalou
  • 1 el grof zout

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Schil, was en snij de groenten in blokken.

  2. Verhit de olie in een kookpot en bak de uien, wortelen, prei, selder en venkel +/- 15 min. op een heel zacht vuur.

  3. Doe er de tijm, laurier, look en het grove zout bij en zet onder water. Laat +/- 45 min. pruttelen met deksel.

  4. Haal van het vuur, laat de bouillon lauw worden en filter met het vergiet. Pers de groenten om zoveel mogelijk sap op te vangen.

Tips

Voor een mooi heldere bouillon, vermijd aardappelen en raapjes. Die maken de bouillon troebel. U kunt ook een versie met tomaten en tomatenpuree van Fiorini maken.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.