Zoetzoute bietensalade

Makkelijk
65 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 8 gekookte rode bieten Saint Eloi
  • 400ml 400 ml wijnazijn Bouton d’Or
  • 150g 150 g suiker3
  • 50g 50 g pompoenpitten
  • Enkele blaadjes groene sla
  • 5càs 5 el olijfolie Bouton d’Or
  • Fleur de sel Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Snijd de rode bieten in vier en leg ze in een ruime kom.

  2. Verwarm in een kookpan de azijn, voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.

  3. Laat afkoelen en zet de bieten onder in deze marinade. Dek de kom af en laat minstens 30 minuten rusten.

  4. Bak in een pan zonder vetstof de pompoenpitten goudgeel.

  5. Haal de bieten uit de marinade, laat ze uitlekken en zet de marinade opzij.

  6. Bereid de vinaigrette: meng in een kom de olijfolie en 6 eetlepels marinade en voeg ten slotte de pompoenpitten toe.

  7. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over de borden.

  8. Leg de uitgelekte stukken biet op de sla. Overgiet met de vinaigrette en bestrooi net voor het serveren met wat fleur de sel.

Tips

De pompoenpitten kunnen worden vervangen door pijnboompitten.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.