Samen met u voor eerlijke handel

Samen met u voor eerlijke handel

Eerlijke handel

Betekent kleine producenten degelijke levensomstandigheden bieden en hen de kans geven zich te ontwikkelen

Door producten van eerlijke handel te kopen, helpt u concreet de levensomstandigheden van kleine producenten te verbeteren. Zo kunnen zij rekenen op stabiele marktprijzen en ontwikkelingspremies. Eerlijke Handel verzekert hen niet alleen van een redelijk inkomen, maar helpt hen woningen, sanitaire infrastructuur, opleidingscentra, productietools in landelijke gebieden te financieren. Daarbij wordt gestreefd naar een correcte bodemexploitatie door een juiste balans te creëren tussen productiviteit, productkwaliteit en eerbied voor het milieu.

"Eerlijke" consumptie tegen de laagste prijs, het hele jaar door dank zij de Selectie van de Musketiers

De Max Havelaar koffie die Intermarché verkoopt, is afkomstig van partnerschappen die met regionale koffiebranders werden gesloten die bevorderen de werking van lokale KMO, garanderen hen stabiele prijzen en een duurzaam inkomen beschermd tegen beursschommelingen, en verzekeren de producenten van een betere levenskwaliteit.

Intussen verruimden we uitgaande van de Selectie Musketiers of onder het merk Ethiquable ons assortiment eerlijke producten met thee, rijst, cacao, suiker, vruchtensap of nog, olijfolie.

De garanties van het Max Havelaar label

Eerlijke handel draagt bij tot duurzame ontwikkeling door gemarginaliseerde producenten vooral dan in het zuiden betere handelsvoorwaarden te bieden en hun rechten veilig te stellen. Het Max Havelaar label staat voor eerlijke producten. Dit zijn producten die volgens de internationale normen van eerlijke handel worden geproduceerd en gecommercialiseerd.

Concreet betekent dit:

  • een redelijk inkomen voor de producenten uit het zuiden, met eerbied voor de Mensenrechten en het milieu (geen dwangarbeid, kinderarbeid noch discriminatie, recht op syndicale vrijheid, vrijwaring van de ecosystemen ...).
  • een verbetering van de levensomstandigheden van de producenten in het zuiden dankzij premies voor gemeenschappelijke investeringen (toegang tot onderwijs, gezondheidszorg...), een grotere autonomie voor de producentenorganisaties uit het zuiden en een duurzame zekerheid.
  • de garantie van de eerlijke herkomst van de producten: enkel kwaliteitsproducten krijgen het Max Havelaar label.
Logo Fairtrade