Wijn Festival 2021

Wijnen uit de elzas

Wijnen uit de Elzas in de kijker bij Intermarché. Volg onze selectie en ondervind hoe divers de Franse wijngaard is, van de traditionele druivensoort tot de Grand Cru. Ontdek ook enkele zeldzame pareltjes, unieke wijnen waar de streek haar reputatie aan dankt

Kalfsragout met riesling
+
Riesling AOC grand cru

Zie het recept

Lamsfilet met kruiden
+
Marselan
 

Zie het recept

Gegrilde eendenborstfilet
+
Cabernet franc

Zie het recept

Kleine calamarissen op z'n Mediterraans
+
L’abarino

Zie het recept

Goudbrasem in Provençaalse carpaccio
+
Verdejo

Zie het recept

Italiaanse wijnen

Van Sicilië tot Veneto, langs Piemonte en Puglia ... Italië is een gerenommeerd wijnland. 150 jaar geleden was dit een versnipperd gebied van regio's met elk hun heel eigen identiteit en vakmanschap. Deze historische stempel is nog altijd zeer merkbaar. Er zijn veel en erg verscheiden Italiaanse wijnen, met tal van oorspronkelijke herkomstbenamingen. Een blik op de belangrijkste Italiaanse regio’s waar onze mooie selectie vandaan komt aan beste prijzen.

Spaghetti met basilicumpesto
+
Pinot Grigio Valdadige DOC

Zie het recept

Penne met groenteratatouille
+
Montepulciano d’Abruzzo

Zie het recept

Spaanse wijnen - Nieuw!

Dit jaar brengt Intermarché hulde aan Spaanse wijnen! Spanje is een van de landen waar de wijnstok al duizenden jaren een belangrijk cultureel element is. Het is een belangrijke speler geworden in de wijnindustrie met kwaliteitswijnen tegen betaalbare prijzen en met bepaalde bodega's waarvan de reputatie internationaal groeit. Ontdek onmiddellijk onze selectie.

Gegratineerde eiernestjes met paprika
+
Capa

Zie het recept

St Emilion and wijnen drinkklaar zijn

Wijn behoort tot het mooiste wat Frankrijk te bieden heeft. Franse wijn weerspiegelt zijn bodem met zijn uiteenlopende reliëfs, en telt niet minder dan 375 Appellations d’Origine Contrôlées, elk met hun eigen kenmerken. Vandaag wordt Frankrijk nog altijd als een van de grootste wijnlanden ter wereld beschouwd. Wij wandelen met u door de zeshoek, langs honderdjarige wijnstokken en riante kastelen. Intermarché biedt nu al enkele jaren in exclusiviteit 'Drinkklare' wijnen aan. Om heel zijn karakter, zijn verfijning en noblesse tot uiting te doen komen, moet een goede wijn inderdaad de tijd nemen om te verouderen. Daarom selecteerden wij zorgvuldig uitzonderlijke jaargangen, die op het kasteel werden gebotteld en in optimale omstandigheden verouderden in de kelder. Zodra ze op dronk zijn, worden ze voor toegankelijke prijzen verkocht, van 5.19€ tot 7,19€ per fles.

Rundergebraad in korst, met champignons
+
St Emilion grand cru la fleur laroze

Zie het recept