Ronde de homard et truffe aux tomates confites

Makkelijk
0 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 gekookte kreeften (ongeveer 500 g)
  • 80 g truffel
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 el poedersuiker van Top Budget
  • 10 cl olijfolie van Bouton d’Or
  • Enkele blaadjes veldsla
  • Voor de vinaigrette:
  • 10 cl truffelolie
  • 1 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
  • 1 limoen of citroen
  • Zout, peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 8).

  2. Verwijder de schalen van de kreeften en snij het vlees in stukken. Bewaar 4 scharen voor de versiering.

  3. Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met kristalsuiker. Schuif voor 10/15 minuten in de oven en laat afkoelen.

  4. Snij de truffel in dunne plakjes.

  5. Vorm op elk bord een cirkel van afwisselend kreeft en truffel en leg er de tomaatjes bij.

  6. Leg de kreeftenschaar in het midden, bestrooi met veldsla en besprenkel met de vinaigrette (een mengsel van truffelolie, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper).

Tips

Om de truffel niet te verbrijzelen en mooie plakjes te maken (maar ook niet te dun zodat ze toch wat krokant blijven), gebruikt u het best een mandoline.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.