
Champignontoasts
Met de herfst volop aanwezig stellen Intermarché België en chef Jérémy Vandernoot u het recept van de maand oktober voor: heerlijke toast met champignons. Knapperig en vol smaak, ze zetten de seizoensproducten in de kijker en zijn zowel ideaal als voorgerecht of hapje. Een eenvoudig maar verfijnd recept dat de rijkdom van de herfstsmaken perfect in de verf zet.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500g champignons
- 300g oesterzwammen
- 0,5 bosje peterselie
- 0,5 bosje kervel
- 1 citroen
- 2 sjalotten
- 1 knoflookteentje Saint-Eloi
- 200ml vloeibare room Pâturages
- 4 sneetjes boerenbrood
- 50ml cognac Rochebois
- 29ml citroensap
- Zonnebloemolie Bouton d’Or
- Zout Cigalou
- Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Bak de sneetjes brood in een koekenpan aan beide kanten bruin in de olie.
-
Haal de sneetjes brood uit de pan en bak vervolgens de fijngesneden champignon en oesterzwammen, de gesnipperde sjalot en de geperste knoflook.
-
Flambeer met de cognac en blus af met het citroensap.
-
Voeg de room toe, bak de champignons verder gaar en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de champignons op de sneetjes brood, garneer met de citroenschil en voeg de gehakte peterselie en kervel toe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.