Kroketten van aardpeer, hazelnoot en gribichesaus
In november nodigen Intermarché België en chef Jérémy Vandernoot u uit om een vergeten groente te herontdekken: de aardpeer. Met dit recept van de maand tovert de chef hem om tot heerlijke krokante kroketten, geserveerd met een smaakvolle huisgemaakte gribichesaus. Een origineel en karaktervol gerecht dat perfect past bij de gezellige herfstsfeer en de smaken van het seizoen in de kijker zet.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400g aardpeer
- 0,5 bosje peterselie
- 1l melk Pâturages
- 200ml vloeibare room Pâturages
- 100g boter Pâturages
- 4 eieren Volaé
- 100g bloem Chabrior
- 300g hazelnoten Chabrior
- 150g paneermeel
- Bloem Chabrior
- 2 eidooiers
- 40g augurken Bouton d’Or
- 40g kappertjes Bouton d’Or
- 1 tl mosterd Bouton d’Or
- 2 el azijn naar keuze
- 300ml zonnebloemolie Bouton d’Or
- Zout Cigalou
- Zout Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de kroketten van aardpeer, schil en snijd de aardperen in kleine stukjes. Kook ze 15 minuten in melk en pureer ze.
-
Smelt de boter en voeg de bloem toe, voeg vervolgens de melk van de aardpeer toe en de room. Breng op smaak met zout en peper. Laten afkoelen en maak 8 gelijke balletjes.
-
Voor het paneermeel, mix de hazelnoten met het paneermeel en paneer op Engelse wijze, d.w.z. wentel het vlees door de bloem, de eieren en het hazelnoot-paneermeelmengsel. Bak de kroketten 5 minuten in een voorverwarmde frituurpan op 170 °C.
-
Voor de gribichesaus, hak de augurken, kappertjes en peterselie fi jn. Maak een mayonaise van de eidooiers, azijn, mosterd en olie. Voeg de fi jngehakte ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.