Champignonroomsoep met spekblokjes

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 200 g champignons
  • 400 g aardappelen
  • 100 g gerookte spekreepjes van Monique Ranou
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1 dl olijfolie van Bouton d’Or
  • 1 dl room van Pâturages
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Was en schil de aardappelen en snij in blokjes.

  2. Giet de olie in een sauteerpan en bak 6 champignons met de spekreepjes. Leg op keukenpapier.

  3. Laat de look en de fijngehakte uien uitzweten en doe er de aardappelen en de rest van de champignons bij. Bak lichtjes goudbruin.

  4. Leng het bouillonblokje aan in warm water en giet deze warme bouillon in de sauteerpan. Kook 20 minuten.

  5. Voeg de gehakte peterselie toe en mix. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Doe wat room en het mengsel gebakken spekreepjes-champignons in elke kom en serveer.

Tips

Met croutons van Saint Eloi en geraspte kaas van Pâturages wordt deze soep een volwaardig hoofdgerecht.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.