Terug

Chili con carne

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 37 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Chili con carne

Ik kook!

  1. Verwarm 1 el olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Braad het gehakt gedurende ongeveer 4 minuten. Zet apart. Fruit de uien, de selderij, de wortels en het knoflook in de resterende olijfolie gedurende 3 minuten. Voeg het komijnzaad, de chilikruiden en de oregano toe. Zet het gehakt terug in de stoofpan. Voeg zout en peper toe.
  2. Voeg het bier en de tomaten met het sap toe. Sluit af en laat sudderen gedurende 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode bonen toe. Voeg zout en peper toe. Gaar gedurende 15 minuten. Voeg de chocolade toe. Roer totdat de chocolade smelt en zich goed laat mengen.
  3. Verdeel over kommen of diepe borden. Werk af met de rode ui, de emmentaler, de roeryoghurt en de koriander.

Heerlijk met warme tortilla's van Claude Léger.