Geroosterde forel met verse kruiden

Makkelijk
90 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Marinade sap van 2 citroenen
  • 1 tl van elk: venkelzaad, tijm, bonenkruid, basilicum, oregano, salie in poedervorm Cigalou
  • 4 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 4 forellen
  • rasp van 1 citroen in dunne sliertjes
  • zout Cigalou
  • peper Cigalou
  • Garnituur takjes platte peterselie
  • takjes citroengras
  • blaadjes munt

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Heerlijk met gekonfijte tomaat, courgettes, in olijfolie gesauteerde aardappels.

    Marinade: Meng in een ovenbestendige schaal het citroensap, het venkelzaad, de tijm, het bonenkruid, het basilicum, de oregano, de salie, zout en peper. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.Zet apart.

  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak een of meerdere ruitvormige inkepingen in de huid aan beide kanten van de forellen. Plaats de vissen in de marinade. Verdeel de citroenrasp over de vissen. Zet koel gedurende 1 uur. Bak de forellen gedurende 20 minuten in de oven.

  3. Fileer de vissen en verdeel ze over de borden. Garneer met de platte peterselie, het citroengras en de munt.

Tips

Gril de forellen op de barbecue. Plaats in dat geval een vel aluminiumfolie met gaatjes op de grill om de vis te beschermen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.