Terug

Geroosterde forel met verse kruiden

  • 4 pers.
  • 10 min
  • 20 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Geroosterde forel met verse kruiden

Ik kook!

Heerlijk met gekonfijte tomaat, courgettes, in olijfolie gesauteerde aardappels.

  1. Marinade: Meng in een ovenbestendige schaal het citroensap, het venkelzaad, de tijm, het bonenkruid, het basilicum, de oregano, de salie, zout en peper. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
    Zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak een of meerdere ruitvormige inkepingen in de huid aan beide kanten van de forellen. Plaats de vissen in de marinade. Verdeel de citroenrasp over de vissen. Zet koel gedurende 1 uur. Bak de forellen gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Fileer de vissen en verdeel ze over de borden. Garneer met de platte peterselie, het citroengras en de munt.

Tip

Gril de forellen op de barbecue. Plaats in dat geval een vel aluminiumfolie met gaatjes op de grill om de vis te beschermen.