Terug

Geroosterde mediterrane groenten

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 30 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Geroosterde mediterrane groenten

Ik kook!

  1. Bereid de groene marinade: was de peterselie, haal de blaadjes eraf en doe ze in de kom van de keukenrobot.
  2. Voeg het gewassen en gesneden bieslook toe, samen met de olijfolie, de gepelde en in vier gesneden tenen knoflook, peper en zout. Mix tot een fijne groene puree.
  3. Giet deze puree in een kom, voeg de fijngehakte blaadjes tijm en rozemarijn toe en de laurier.
  4. Bereid de groenten: pel de uien, was alle groenten. Snijd de aubergines en de tomaten in twee, de uien in vier en de courgettes in dikke schijven. Smeer ze in met de marinade met behulp van een borsteltje.
  5. Verwarm de barbecue.
  6. Rooster de groenten, draai ze regelmatig om, tot ze zacht aanvoelen als erin wordt geprikt met een mespunt.
  7. Smeer ze ook tijdens het bakken geregeld in met de marinade en serveer warm.