Gevulde groentjes

Makkelijk
25 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 ronde courgettes, 4 tomaten, 4 gele paprika’s (ongeveer even groot)
  • 200 g kalfs- of rundergehakt
  • 200 g worstenvlees
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eiMoisson
  • 250 ml groentebouillon in blokjes
  • 50 g rijst Saint Eloi
  • 5 el olijfolieBouton d’Or
  • ½ glas droge witte wijn Expert Club
  • 2 grote snuiven Provençaalse kruiden Cigalou
  • Peper en zout Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Was de groenten, snijd de hoed eraf en maak ze leeg (bewaar het vruchtvlees). 

  2. Hak de sjalotten en de look fijn. 

  3. Pocheer de paprika’s en courgettes in gezouten kokend water.

  4. Laat de sjalotten en de look zweten in een sauteerpan in 3 eetlepels olie. Voeg het vruchtvlees van de groenten toe, meng en laat 4 à 5 minuten garen op een zacht vuur. 

  5. Voeg het vlees, de rijst, het ei en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. 

  6. Verwarm de oven voor op 160°C. 

  7. Vul de groenten met dit mengsel en zet de hoedjes er opnieuw op. Schik ze in een ovenschotel, dicht tegen elkaar. Giet de bouillon erbij, samen met de rest van de olie en de wijn. 

  8. Zet 35 minuten in de oven. Overgiet 3 of 4 keer met het braadvocht.

Tips

U kunt de groenten ook omgekeerd in de schotel zetten, zodat de hoedjes niet verbranden.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.