Terug

Goulash

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 01 h 20 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Goulash

Ik kook!

  1. Verwarm de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui en het knoflook gedurende 1 minuut. Zet apart. Sauteer de paprika gedurende 1 minuut. Zet apart. Bak het rundvlees gedurende 5 minuten aan alle kanten goudbruin.
  2. Voeg de bouillon, de uien, het knoflook, de paprika, het bouquet garni en de tomaten toe. Voeg peper, zout en het paprikapoeder toe. Sluit af en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Voeg de aardappelen toe en gaar nog 15 minuten. Breng indien nodig verder op smaak. Verwijder het bouquet garni.
  3. Verdeel over kommen of diepe borden. Lepel er wat zure room over en bestrooi met bieslook.

Tip

Heerlijk met stokbrood of sneetjes roggebrood met gezouten boter.

Dit gerecht ligt tussen een ‘schotel’ en een ‘soep’ en kan enkele dagen op voorrand bereid worden. De smaak wordt er alleen maar beter op.