Terug

Kalkoen gevuld met foie gras

  • 8 pers.
  • 40:00 min
  • 002 h 30:00 + 30 min rusten min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kalkoen gevuld met foie gras

Ik kook!

  1. Neem de kalkoen 2 uur voor u begint uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6), heteluchtstand.
  3. Voor de vulling: doop het oude brood in de melk om het zacht te maken. Snij de foie gras en de kastanjes in stukjes.
  4. Vermeng het kalfsgehakt, de stukjes foie gras, de eieren, het brood, de cognac, zout en peper in een kom en kneed met de hand. Doe er de kastanjestukjes bij.
  5. Voor de kalkoen: steek er de vulling in en sluit de opening goed met een dikke naald en keukentouw. Bind ook de poten vast.
  6. Giet een beetje olie in uw handen en masseer de kalkoen om ze overal in te vetten. Kruid met zout en peper.
  7. Leg ze in een grote, diepe schotel en zet onder in de oven.
  8. Schakel na 30 minuten de heteluchtfunctie uit maar behoud dezelfde temperatuur. Laat nog 2 uur verder garen maar besprenkel regelmatig.
  9. Schakel de oven uit, open de deur en laat de kalkoen nog 30 minuten in de oven staan.
  10. Snij het vlees in plakjes en besprenkel met de jus.
  11. Serveer de vulling apart.

Tip

Als u thuis geen oud brood hebt, kunt u dat vervangen door paneermeel.