Terug

Kipspiesjes met Satay saus

  • 4 pers.
  • 2 h 20 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kipspiesjes met Satay saus

Ik kook!

  1. Doe alle ingrediënten van de marinade in een schotel, snijd de kip in blokjes en vermeng ze zorgvuldig met de marinade. Laat ze minstens 2 uur marineren.
  2. Maak de saus klaar: maal de pindanoten, giet 15 cl kokosmelk in een kookpot, voeg de kerrie en het zout toe en verwarm dit mengsel 3 min. op een zacht vuur.
  3. Voeg de kandijsuiker, het citroensap en de rest van de kokosmelk toe. Meng goed en laat dit een twintigtal minuten sudderen.
  4. Steek de gemarineerde kipblokjes op de spiesjes en rooster ze gaar op het barbecuerooster of bak ze op het ovenrooster (ongeveer 5 min. aan de ene kant en 3 min. aan de andere).
  5. Dien ze op met de goed hete Satay saus.

Tip

Troef: dit recept kun je ook klaarmaken met blokjes varkens- of rundvlees.