We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Klompjes van zalm met citrusfruit

  • 4 pers.
  • 40 min
  • 05 min
  • Raisonnable
  • Elaboré
Klompjes van zalm met citrusfruit

Ik kook!

  1. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  2. Pel het citrusfruit, verwijder het witte vlies en maak de partjes los (doe dit boven een kom om het sap op te vangen).
  3. Verwarm het sap met de wijn, de gember, de peper en de kaneel. Neem van het vuur zodra het begint te koken.
  4. Knijp de gelatine uit met de vingers en voeg toe aan het sap. Doe er wat zout bij.
  5. Zeef en giet een derde in individuele cakevormpjes.
  6. Plaats 30 minuten in de koelkast.
  7. Doe er de in stukken gesneden zalm bij, gevolgd door de partjes citrusfruit, overgiet met de rest van de gelei en plaats weer 3 uur in de koelkast.
  8. Haal vlak voor het serveren uit de vorm, versier met roze peper en een sprietje bieslook.

Tip

Als u dat wilt, kunt u ook enkele anijszaadjes bij de bereiding doen.