We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Minispiesjes van gravlax, mosterdsaus met basilicum

  • 4 pers.
  • 15 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Minispiesjes van gravlax, mosterdsaus met basilicum

Ik kook!

  1. Meng in een kom de suiker, zout en peper. Zet apart. Verdeel blaadjes basilicum over een op het aanrecht geplaatst vierkant vel huishoudfolie. Plaats de zalmfilets naast elkaar op het basilicumbed. Bestrooi de binnenkant van de filets met het zoutmengsel. Verdeel de resterende blaadjes basilicum over de zalm. Vouw het huishoudfolie strak dicht om de zalm. Zet 24 à 48 uur in de koelkast. Keer de rol zalm regelmatig.
  2. Mosterdsaus met basilicum: Verwerk in de keukenmachine op volle snelheid de mosterd, de bruine suiker en de ciderazijn.
    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe aan de machine draait.
    Voeg het basilicum toe en verwerk nog enkele seconden.
  3. Dep alvorens te serveren de zalm droog met keukenpapier om de blaadjes basilicum, overtollige suiker en zout te verwijderen.
  4. Snij de zalm in dunne plakjes. Rijg de zalm als saté aan minispiesjes door een plakje zalm samen met een reep komkommer aan het stokje te rijgen. Serveer met de mosterdsaus met basilicum.

Heerlijk met een aardappelsalade en sneetjes roggebrood.

Rusttijd: 24 à 48 uur

Tip

Deze schotel kan in de diepvries bewaard worden.