Ragout van zeeduivel met Chinon wijn

Moeilijk
70 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800 g zeeduivel filet
  • 500 g aardappelen vastkokende
  • 2 wortelen in plakjes
  • 2 sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 citroenschil
  • 1 el gedehydrateerde kalfsfond van Bouton d'Or
  • 1 fles rode wijn uit de Loirestreek, type Chinon Expert Club
  • 2 el zonnebloemolie van Bouton d'Or
  • 50 g boter Pâturages
  • 1 tl verbrijzelde peper Cigalou
  • Garnituur
  • fijngehakte peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze glazig in 10 g boter.

  2. Giet er de rode wijn bij. Breng dit aan de kook en flambeer het om de alcohol te elimineren.

  3. Voeg de wortelen, het kruidentuiltje, de citroenschil en wat zout toe. Laat dit 30 minuten sudderen.

  4. Voeg halfweg de kooktijd de kalfsfond toe. Filter deze saus en giet ze in een stoofpot.

  5. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in stukken. Bak ze in de olie met 20 g boter. Zet ze apart.

  6. Wentel de stukken zeeduivel in de grof gemalen peper en verwijder de overtollige peper. Bak de stukken zeeduivel in de resterende boter gedurende 3 minuten aan elke kant.

  7. Leg de zeeduivel en de aardappelen in de stoofpot en laat dit 5 minuten stoven om het gerecht lekker warm op te dienen.

  8. Bestrooi het met fijngehakte peterselie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.