We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Sint-jakobsvruchten met karamel van balsamicoazijn en tagliatelle van courgette met hazelnoot

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 25 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Sint-jakobsvruchten met karamel van balsamicoazijn en tagliatelle van courgette met hazelnoot

Ik kook!

  1. Was de courgettes, snij er de 2 uiteinden af en snij met een getande dunschiller
  2. in tagliatelle.
  3. Blancheer ze enkele seconden in gezouten kokend water en hou ze kort onder koud water zodat ze knapperig blijven. Giet af en bewaar op een bord.
  4. Vermeng de fijngehakte sjalotten, de vermalen hazelnoten, de hazelnootolie, zout en peper en schep over de tagliatelle.
  5. Vermeng de azijn en de bruine suiker in een steelpannetje en laat op laag vuur inkoken tot een siroop.
  6. Neem van het vuur, giet er de room bij en zet opzij.
  7. Bak de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke zijde goudkleurig in de boter.
  8. Schep op elk bord 3 tagliatelle, 4 sint-jakobsvruchten en een beetje balsamicokaramel.

Tip

Verdrink de sint-jakobsvruchten niet in de karamel, want dan gaat hun subtiele smaak verloren.