Sojanoedels met garnalen

Makkelijk
60 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 350 g mooie rauwe gepelde garnalen met staart van Odyssee
  • 200 g sojanoedels (vermicelli)
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 limoen
  • 1 stukje gemberwortel
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 takjes koriander
  • 1 tl rode Spaanse peper in dunne ringetjes
  • 3 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 1 el vissaus
  • 1 el gemalen ongezouten pinda's
  • 1 tl suiker

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Dompel de sojanoedels 5 minuten onder in een slakom gevuld met warm water, zonder ze zacht te laten worden. Spoel ze af onder koud water.

  2. Laat ze uitlekken, snijd ze een beetje kleiner en vermeng ze met de tomaten die u in kwartjes heeft gesneden. Houd apart.

  3. Meng in een kom de vissaus, de suiker, het citroensap, 1 gehakt knoflookteentje en de Spaanse peper. Klop op om te emulgeren en giet de mengeling over de vermicelli.

  4. Bestrooi met gehakte koriander en gemalen pindanoten. Zet 30 à 40 minuten koel.

  5. Verwarm de olie in een wok, voeg er het 2e gehakte knoflookteentje en de geraspte gember bij. Voeg de garnalen toe en sauteer ze 2 à 3 minuten op een heel hoog vuur en roer onafgebroken.

  6. Serveer elk bord apart met de koude vermicelli en de warme garnalen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.