Terug

Sojanoedels met garnalen

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 5 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Sojanoedels met garnalen

Ik kook!

  1. Dompel de sojanoedels 5 minuten onder in een slakom gevuld met warm water, zonder ze zacht te laten worden. Spoel ze af onder koud water.
  2. Laat ze uitlekken, snijd ze een beetje kleiner en vermeng ze met de tomaten die u in kwartjes heeft gesneden. Houd apart.
  3. Meng in een kom de vissaus, de suiker, het citroensap, 1 gehakt knoflookteentje en de Spaanse peper. Klop op om te emulgeren en giet de mengeling over de vermicelli.
  4. Bestrooi met gehakte koriander en gemalen pindanoten. Zet 30 à 40 minuten koel.
  5. Verwarm de olie in een wok, voeg er het 2e gehakte knoflookteentje en de geraspte gember bij. Voeg de garnalen toe en sauteer ze 2 à 3 minuten op een heel hoog vuur en roer onafgebroken.
  6. Serveer elk bord apart met de koude vermicelli en de warme garnalen.