We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Witlooftaart

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 40 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Witlooftaart

Ik kook!

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronken en snijd de harde kern van de voet eruit met een puntig mes.
  2. Verwarm de oven voor op 190/200°C.
  3. Bak de witloofstronken aan alle kanten mooi bruin in de gesmolten boter. Bestrooi ze met de suiker en kruid ze met peper en zout. Overgiet ze met de kalfsfond en laat ze sudderen totdat alle vocht is uitgedampt. Laat dit lauw worden.
  4. Meng de 2 hele eieren met 1 extra eierdooier, de melk, de room, een mespuntje zout, een beetje muskaatnoot en een beetje peper.
  5. Leg het deeg in de bakvorm, schik hierop de plakken ham, dan de witloofstronken en overgiet alles met het eierroommengsel. Laat de taart 40 minuten bakken.

Tip

Dien je taart lekker warm op met een fris slaatje.