We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok

Slagerij

Een stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis

De voorouder van de mens voedde zich 2,4 miljoen jaar geleden al met vlees. Als bron van onder meer eiwitten, vitamines, ijzer, selenium zou het de ontwikkeling van de hersenen van de Homo erectus hebben bevorderd. Het zal op nog grotere schaal gegeten worden door de komst van de landbouw en de veeteelt. Later nam de vleesconsumptie weer af. Lange tijd was het dan een luxeproduct dat vooral voor de hogere standen voorbehouden was. Het voedingspatroon wordt pas beter op het eind van de Franse Revolutie.

Vandaag wordt er vlees gegeten van allerlei soorten en in allerlei vormen en culinaire bereidingen. Door deze verscheidenheid en zijn hoge voedingswaarde heeft het echt een volwaardige plaats in de voeding.

confettis

DAAROM VINDT U BIJ INTERMARCHÉ DAG NA DAG HET BESTE VLEES.

Elke dag het beste vlees , voor u

Het vlees bij Intermarché

Bij intermarché is het vlees mals en vol smaak.
Het komt rechtstreeks naar de winkel en wordt door onze eigen slagers bereid.

1. Alles begint met de keuze van het vlees

De kwaliteit van het vlees

De kwaliteit van het vlees steunt op de selectie van de leveranciers.

Bij Intermarché worden ze voorgeselecteerd door de centrale, op basis van een zeer streng hygiëne- en kwaliteitsbestek. De slagers van elke Intermarché kunnen dan de leveranciers kiezen met wie ze zullen werken. Dat hangt vooral af van het type vlees en van de ligging van de winkel

Deze rechtstreekse samenwerking tussen de slagers en de leveranciers is een aspect dat ons onderscheidt van de concurrentie. Het vlees gaat zonder tussenstap van de leverancier naar de ateliers van de Intermarché-winkels; een kort circuit dat niet alleen onberispelijke traceerbaarheid, maar ook meer versheid en betere prijzen garandeert.

2. En het gaat verder in de ateliers van uw Intermarché

stap 1 de ontvangst

Stap 1 De ontvangst

Bij de ontvangst van de onbewerkte stukken vlees wordt nagegaan of ze beantwoorden aan de vereisten (gewicht, prijs, kwaliteit, naleving van de koudeketen).
Dan worden ze opgeslagen in de koelkamer.

stap 2 De verwerking

Stap 2 De verwerking

In het Intermarché-atelier zal de slager eerst het onbewerkte vlees verwerken: uitbenen, uitsnijden, opmaken, versnijden.

stap 3 De bereiding

Stap 3 De bereiding

De slager bereidt voor u producten die makkelijk en snel te verwerken zijn in de keuken, volgens de seizoenen: groenten en vlees met vulling, gehakt of gemarineerd vlees, aan spiesen, enz.
Het assortiment van elke Intermarché is uniek en gevarieerd. Meer weten ?

stap 4 De uitstalling

Stap 4 De uitstalling

Zodra ze klaar zijn, worden de producten, naargelang het verkooppunt, aan de toonbank van de slagerij verkocht of vacuüm of onder beschermende atmosfeer verpak en in de zelfbedieningsrekken geplaatst.

De winkelslager die naar u luistert

De winkelslager
die naar u luistert

De Intermarché-slagers zijn elke dag aanwezig in de winkel om u beter te adviseren. Door deze dagelijkse beschikbaarheid kunt u rekenen op een persoonlijke service, bestellingen op maat en handige bereidingstips.

Hoe vlees bewaren ?

we geven u graag enkele kneepjes

 
Leef de koudeketen

Leef de koudeketen na

Door een onderbreking van de koudeketen kunnen zich micro-organismen gaan ontwikkelen. Gebruik dus zoveel mogelijk een isotherme zak om uw vlees mee te nemen van Intermarché naar thuis.

Bewaar het vlees in zijn oorspronkelijke verpakking

Bewaar het vlees in zijn oorspronkelijke verpakking

Bewaar vlees liever niet in hermetische plastic dozen of aluminiumpapier. Het is beter om het in de oorspronkelijke verpakking te laten, die speciaal ontworpen werd om het optimaal te bewaren.
Leg het in het koudste deel van uw koelkast (tussen 0° en 4°C).

Vries uw vlees in

Vries uw vlees in

Vries het vlees in als u het niet zo meteen gaat eten. Om het te ontdooien, legt u het een twaalftal uren voordien in uw koelkast.
Dus niet op kamertemperatuur laten ontdooien. En uiteraard mag u een ontdooid product nooit opnieuw invriezen!

De knowhow van Intermarché ?

uniek vakmanschap binnen handbereik!

Gebaren die angeleerd worden

Gebaren die aangeleerd worden

Het vak van slager vereist specifieke vaardigheden. Het is een beroep waarin passie en vakmanschap centraal staan. Onze gediplomeerde slagers blijven hun hele loopbaan door opleidingen volgen om hun technieken bij te schaven en mee te zijn met de evoluties in het beroep. De Intermarché-slager moet zeker niet onderdoen voor de lokale ambachtelijke slagerijen en dat is te merken aan de kwaliteit van de producten die wij u aanbieden.

Unieke en gevarieerde producten

Unieke en gevarieerde producten

De Intermarché-recepten worden gebundeld in receptenboekjes, die gelijk zijn voor alle slagers van het handelsmerk. Van de eindejaarsfeesten tot de barbecues … deze recepten staan borg voor een constante in de smaak van de seizoenbereidingen die in elke Intermarché worden aangeboden.

De slager heeft ook de vrijheid om zijn eigen recepten lokaal aan te bieden. Als ze aanslaan bij de klanten, worden ze opgenomen in het receptenboek. Zo kunnen alle Intermarché-winkels partij trekken van een nieuw uniek recept dat in de smaak valt.

Luisterbereid en flexibel

Luisterbereid en flexibel

Door de korte keten en de flexibiliteit van onze slagers kunnen wij recepten aanbieden volgens het weer van de dag. Als, zoals vaak in België, na de regen de zon volop gaat schijnen, wordt het assortiment meteen aangepast in de rekken. Zo vindt u op zonnige dagen het lekkerste barbecuevlees en als het wat frisser wordt, bereidingen voor stoofpotjes of gebraad.

Dit vermogen om goed te luisteren naar de klant en vlot in te spelen op hun verwachtingen, is ook een grote kracht van het handelsmerk.