
Groene gazpacho
In het volle zomerseizoen is Intermarché België trots om u het recept van de maand augustus voor te stellen, gecreëerd door de getalenteerde Jérémy Vandernoot, een gerenommeerde chef en voormalig kandidaat van Top Chef.
Laat u deze maand augustus verleiden door een groene gazpacho – een lichte en verfrissende starter, speciaal bedacht om seizoensgroenten in de kijker te zetten. Frisheid, kleur en eenvoud: dit recept vat perfect de zomerse sfeer samen en is bovendien heel gemakkelijk te bereiden.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 6 groene tomaten Zebra
- 100g sperziebonen
- 2 groene paprika’s
- 2 jalapeño’s
- 1 komkommer
- 0,5 bosje lente-uitjes
- 1 bosje peterselie
- 1 sjalot Saint Eloi
- 1 knoflookteentje Saint-Eloi
- 4 sneetjes boerenbrood
- 1 sneetje wit brood
- 200g sperziebonen
- 1 el citroensap
- 2 tl dragonazijn
- Olijfolie Bouton d’Or
- Zout Itinéraire des Régions
- Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snijd de tomaten, sjalot, komkommer, jalapeño’s, paprika’s, knoflookteentje, sneetje wit brood, bosje peterselie en een half bosje lente-uitjes grof.
-
Laat alles een nacht marineren met het citroensap, de dragonazijn en de olijfolie.
-
Meng de volgende dag alles en breng op smaak met zout en peper.
-
Blancheer de bonen een paar minuten in kokend gezouten water en breng ze vervolgens op smaak met olijfolie, zout en peper.
-
Toost de sneetjes boerenbrood even tot ze goudbruin zijn.
-
Verdeel de gazpacho rijkelijk in een diep bord, maak af met de bonensalade en serveer de sneetjes brood ernaast.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.