 
                            Crème van aardpeer met hazelnoot en gerookt hammetje
                                                    
                                                    Makkelijker
                                                
                                                
                                                    
                                                    70 min
                                                
                                                
                                                    
                                                    €
                                                
                                                De benodigde ingrediënten voor dit recept
                                                4
                                                portie(s)                                            
                                                                                            
                                                                                    - 200g gerookt hammetje
- 400g aardperen
- 1 bos lente-uitjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm Cigalou
- 200ml vloeibare room Balade
- 100g zure room Pâturages
- 1 el boter Pâturages
- 100g hazelnoten Bouton d’Or
- 1l gevogeltebouillon Bouton d’Or
- Zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
                                        Voorbereidingstijd : 
                                        30 min                                    
                                                                - 
                                            Voor de crème van aardperen, schil aardperen en ui. 
- 
                                            Bak de grofgesneden aardperen en ui licht aan in de boter. 
- 
                                            Voeg het gepelde en ontkiemde knofl ookteentje en de tijm toe. 
- 
                                            Giet de kippenbouillon erbij en laat 25 minuten op een laag vuur. 
- 
                                            Verwijder het takje tijm en mix. 
- 
                                            Zeef door een fi jne zeef en voeg de room toe, laat 10 minuten koken op een middelhoog vuur. 
- 
                                            Klop de zure room op tot een slagroom en breng op smaak met zout en peper. 
- 
                                            Doe de aardpeerroom in een kom en voeg de gehakte hazelnoten, het hammetje en gehakte lente-uitjes toe. 
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.
 
		 
		