Aardappelwafeltjes met gerookte zalm

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 600 g vastkokende aardappelen van Saint Eloi
  • 4 sneetjes gerookte zalm van Odyssée
  • 4 eieren van Moisson
  • 50 g boter van Pâturages
  • 2 el witte azijn
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 8).

  2. Schil de aardappelen, was en rasp ze. Zwier droog en vermeng met de gesmolten boter, zout en peper.

  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, schep er kleine hoopjes op en plat die wat af.

  4. Schuif voor 30-35 minuten in de oven om ze een gouden kleurtje te geven.

  5. Pocheer de eieren ondertussen in licht kokend water met azijn in.

  6. Neem de aardappelwafeltjes uit de oven, leg plakjes gerookte zalm in het midden van elk wafeltje, en leg daarop een goed uitgelekt ei.

Tips

Eieren pocheren lukt beter als u een spatel langs de randen van de kookpot laat draaien om zo een draaikolk te maken, waarin u dan voorzichtig elk ei laat zakken. Het eiwit zal zich zo dan perfect rond de dooier wikkelen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.