Bouillon met gamba's

Makkelijk
40 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 12 gamba’s van Odyssée
  • 200 g diepgevroren en geschilde tuinbonen
  • 4 champignons
  • 1 wortel
  • 1 raapje
  • 2 takjes citroengras
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 kleine gemberwortel
  • 50 cl oplosvisfumet
  • 30 g boter van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou
  • Versiering Bladpeterselie
  • Koriander

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Pel de gamba’s en bewaar de staart. Maak een insnijding langs de rug en verwijder het zwarte darmkanaal met de punt van het mes.

  2. Rasp de schil van een citroen fijn, schil en snij de wortel en de raapjes in blokjes. Kook alles 3 à 4 min. in gezouten water. Ga op dezelfde manier te werk voor de tuinbonen maar kook die 7 min. in ongezouten water.

  3. Snij de champignons in reepjes en kook ze met deksel in 2 el citroensap en water. Kruid met peper en zout.

  4. Was en snij het citroengras fijn.

  5. Breng de visfond aan de kook. Voeg het citroengras en de geraspte gember toe. Haal van het vuur en laat 25 min. trekken.

  6. Filter en laat zachtjes koken met het sap van één citroen. Pocheer de gamba’s 3 min. in de bouillon en bewaar apart.

  7. Meng alles door de fond en de boterkrullen op te kloppen. Doe er de groenten en champignons met jus bij.

  8. Serveer warm in een kom met gamba’s, groenten en bouillons. En bestrooi met peterselie en de versnipperde koriander.

Tips

U kunt ook gedroogde tuinbonen gebruiken, maar laat ze een hele nacht weken, verwijder de schil en kook ze 2 u zachtjes in water.

 

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.