Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180° (th. 6)
-
Laat de chocolade en de boter in bain-marie smelten. Doe er al roerend 160 g kastanjepuree, de 2 hele eieren en de bloem bij.
-
Verdeel dit mengsel in kleine cakevormpjes en zet deze 20 min. in de oven. Laat ze afkoelen.
-
Maak nu de room klaar: meng de eierdooiers met de suiker en giet er beetje bij beetje de warme melk bij.
-
Giet dit mengsel in een kookpot en laat dit op een zacht vuur koken totdat het smeuïg wordt. Voeg de peper toe en laat dit 2 u “trekken”.
-
Giet het mengsel door de zeef en zet het in de koelkast.
-
Dien de cake op met stukjes geglaceerde kastanje en met de room errond.
Tips
Troef: om meer textuur aan de room te geven, kun je wat kastanjekruimels en peperschilfertjes toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.