De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 200 g polenta 50 g Parmezaanse kaas Fiorini, geraspt 2 tl boter Pâturagescoulis van rode paprika1 el olijfolie van Bouton d'Or 1 sjalot fijngehakt 0.5 tl kerriepoeder Cigalou 0.5 tl koriander poeder Cigalou 1 tl tijm Cigalou 1 rode paprika ontpit, in dunne reepjes 1.5 dl kippebouillon van Bouton d'Or 1 dl witte wijn van Expert Club Chablis 4 el verse room Pâturages 1 scheutje citroensap 1 el olijfolie van Bouton d'Or zout en peper CigalouGarnituurblaadjes basilicum
Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de Parmezaanse kaas en de boter toe. Voeg peper en zout toe. Giet de warme polenta in een vierkante of een rechthoekige schotel in een laag van 1,5 cm. Bedek met versheidsfolie. Laat minstens 30 minuten afkoelen.
-
Coulis van rode paprika: Verwarm de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de sjalot tot ze glazig is. Voeg de kerrie, de koriander en de tijm toe en roer goed. Voeg de paprika, de bouillon, de wijn, zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Roer regelmatig tot de paprika’s volledig gaar zijn. Pureer de paprika’s zo fijn mogelijk met een mixer of in de blender. Breng indien nodig verder op smaak. Voeg de room toe. Besprenkel met een scheutje citroensap. Hou warm.
-
Snij de polenta in vierkantjes van 5 cm en vervolgens in driehoekjes. Vet een grill in met de resterende olijfolie. Gril de polenta gedurende 2 minuten aan elke kant. Verdeel de polentadriehoekjes over de borden. Lepel er wat saus over. Garneer met blaadjes basilicum.
Tips
Heerlijk met een salade van spinazie of notensla. Serveer bij vis, vlees of gevogelte.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.