Gegrilde eendenborstfilet, lauwwarme vinaigrette met balsamico en koriander

Makkelijk
24 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Koriandervinaigrette 2 el balsamicoazijn van Bouton d'Or
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 12 zaadjes koriander Cigalou
  • 3 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 5 cl water
  • 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 500 g eendenborstfilets Volaé
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur 1 el koriander fijngehakt
  • 1 el bieslook fijngehakt
  • 1 el basilicum fijngehakt
  • 1 roze peperkorrels Cigalou, grof gemalen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm een grill voor.

  2. Koriandervinaigrette: Verwarm gedurende 2 minuten in een steelpan de balsamicoazijn, het knoflook, de korianderzaadjes, de olijfolie en het water. Voeg zout en peper toe. Zeef de saus en zet apart.

  3. Bestrijk met een kwastje de grill en de plakken eendenborstfilet met olijfolie. Gril de plakken 1 minuut aan beide kanten, zo blijven ze binnenin roze. Verwarm de vinaigrette kort.

  4. Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat lauwwarme vinaigrette over. Bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper.

Tips

Heerlijk met boschampignons, gemengde groenten of geroosterde wintergroenten.

Variant: deze koriandervinaigrette past ook bij rundvlees, gevogelte of vis.

Het garen van eendenborstfilet is vergelijkbaar met rundvlees: rood, rosé, doorbakken. Al gelang naar ieders smaak.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.