De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 kapoen van ongeveer 3,2 kg
- 1 ei van Moisson
- 1 kalfslapje
- 200 g gevogeltelever
- orgaanvlees van de kapoen
- 3 sneetjes witbrood van Chabrior
- 90 g rozijnen
- 1 el bloem van Chabrior
- ½ bokaal kastanjes
- 50 g amandelen van Chabrior
- 60 g ongezouten boter van Pâturages
- 10 cl cognac
- 1 klein glas witte wijn
- water, melk
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Meng 5 cl cognac met wat lauw water in een kom. Laat de rozijnen wellen. Week in een andere kom het brood in een beetje melk.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 7).
-
Mix in de keukenmachine het kalfsvlees, het orgaanvlees, de gevogeltelevers, 5 cl cognac, het ei en het geweekte witbrood.
-
Giet de mengeling in een kom, voeg de uitgelekte rozijnen, de eetlepel bloem, de kastanjes en de gehakte amandelen toe.
-
Vul de kapoen en naai hem dicht zodat de vulling er tijdens het koken niet uitloopt.
-
Leg de kapoen in een ovenschaal. Kruid hem met peper en zout en smeer hem in met boter. Giet wat water op de bodem van de schotel zodat het gevogelte er niet aan blijft kleven.
-
Bevochtig regelmatig met wat water en witte wijn.
-
Zet na 40 min. de oven op 170 °C en laat de kapoen verder garen. Bevochtig hem regelmatig met de braadjus.
-
Laat het gevogelte nu ongeveer 3,5 uur verder garen. Draai het de laatste 45 min. om.
Tips
voeg de kastanjes toe aan de ovenschotel en dien het gerecht zo op.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.