Gekonfijte eend, sinaasappelsaus

Makkelijk
0 min
0 / 5 5

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 eendenbouten
  • 2 persappelsienen
  • ½ glas sojasaus
  • 4 looktenen
  • 3 plakjes gember
  • Olijfolie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Begin met de marinade (liefst de avond ervoor): sojasaus, look, gehakte gember en sinaasappelsap. Laat hierin de eendenbouten minstens 12 u marineren.

  2. Neem een stoofpot en laat hierin de eendenbouten met een scheutje olijfolie aan beide kanten goudbruin kleuren op een hoog vuur (3-4 minuten).

  3. Voeg de marinade en een sinaasappelschijf toe voor elke bout. Laat dit gedurende 1u1/2 bakken in een oven van 230°C. Giet er af en toe wat water bij.

Tips

TIP! Dien je eend goed warm op met aardappelpuree en een goede rode wijn zoals de Barolo Lo Zoccolaio.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.