Gepaneerde scholfilets met prei

Makkelijk
60 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 scholfilets
  • 3 prei
  • 1 sjalot
  • 1 citroensap
  • 1 glas witte wijn isc
  • 3 el. paneermeel3 el. zware room Pastures
  • 3 el. Boterbloem olijfolie
  • Zout Itinéraire des Saveurs
  • Peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Was de prei. Snijd het groen in stukjes en het wit in dunne plakjes. Breng in een steelpan de wijn aan de kook, de wijn met 1 glas water en 2 preigroenten in stukjes (u kunt het 3e groen bewaren voor een soep). Laat nog 10 minuten koken en zeef het sap.

  2. Zet het sap weer op het vuur, voeg de plakjes van de 3 preiwitten toe, de fijngehakte sjalot, zout en breng aan de kook, laat nog 10 min.

  3. Doop de scholfilets in een beetje van dit preisap, zout en peper, en wentel ze vervolgens door het paneermeel. Bak ze in olie gedurende 5 minuten aan elke kant.

  4. Maak een saus van een mengsel van room, citroensap en een beetje kookvocht.

Tips

Dit gerecht kan vergezeld gaan van een zelfgemaakte puree of van een Saint Éloi gourmetpuree.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.