Goudbrasem in Provençaalse carpaccio

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 400 g goudbrasemfilets (heel vers)
  • 2 tomaten
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 2 el balsamicoazijn Bouton d’Or
  • 1/2 glas olijfolie Bouton d’Or
  • 5 basilicumblaadjes
  • Takjes tijm
  • Bieslook
  • Fleur de sel
  • Peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Versnipper en plet het basilicum in een mortier met wat olijfolie. Laat minimum 30 min. intrekken.

  2. Snij de paprika en courgette in blokjes. Versnipper het bieslook en rist de tijm af. Doe in een kom.

  3. Snij de tomaten in heel fijne schijfjes van 2 tot 3 mm dik (idealiter met een mandoline).

  4. Snij de goudbrasemfilets dwars in de dikte in grote fijne sneden.

  5. Schik op de borden en leg de tomatenschijfjes tussen de sneden vis. Zeef de olie met basilicum in een fijn vergiet en lepel die over de vis. Bestrooi de groenteblokjes met kruiden en besprenkel met balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Versier met verse tijm.

Tips

Tip: om de vis gemakkelijker te kunnen snijden in fijne sneetjes, wikkelt u die in huishoudfolie en legt u die 1 u in de koelkast. Zo wordt hij harder.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.