Kwartel met sinaasappel

Makkelijk
35 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 kwartels ontbeende
  • 2 sinaasappelen onbehandeld
  • 10 cl witte wijn Expert Club
  • 1 el korianderpoeder Cigalou
  • 1 snuifje paprikapoeder Cigalou
  • 1 snuifje komijnpoeder Cigalou
  • 2 el olijfolie van Bouton d'Or
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur platte peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Was een sinaasappel en verwijder de zeste (het bovenste laagje schil). Snijd het in fijne lintjes en pers de sinaasappel vervolgens uit.

  2. Pel de 2e sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd hem in fijne plakken, verwijder de pitten en zet opzij.

  3. Braad de kwartels aan in een stoofpan in wat olie tot ze mooi goudgeel kleuren. Voeg het sinaasappelsap en de zestereepjes (houd wat opzij voor de versiering) toe, samen met de wijn, paprika, komijn, koriander en peper en zout. Laat op een zacht vuur gedurende 20 à 25 minuten sudderen.

  4. Haal van het vuur en houd de kwartels warm. Doe de plakken sinaasappel in de braadpan en laat de saus inkoken.

  5. Serveer de kwartels overgoten met de saus, versier met de sinaasappelzeste en de platte peterselie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.