Met gedroogd fruit gevulde haantjes

Makkelijk
65 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Saus van honing en soja 2 el vloeibare honing van Elodie
  • 4 el sojasaus Claude Léger
  • 2 snufjes gemberpoeder Cigalou
  • 1 snuifje Cayennepeper Cigalou
  • 2 snufjes kardemom poeder Cigalou
  • 2 el water
  • 1 kleine appel geschild, bijgesneden, gehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 1 tl olijfolie van Bouton d'Or
  • 50 g Monique Ranou rauwe ham fijngehakt
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 200 g gemengd gedroogd fruit Paquito
  • 1 tl tijm Cigalou
  • 2 haantjes (450-500g/haantje) Volaé
  • zout en peper Cigalou
  • Garnituur stengels tijm vers

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Saus van honing en soja: Verwarm de honing en de sojasaus in een stoofpan. Voeg de gember, de cayennepeper, de kardemom en het water toe. Kook 1/3 in.  Zet apart. Roer de fijngehakte appel door het citroensap zodat de appel niet verkleurt. Sauteer de rauwe ham en de sjalot in een bakpan in 1 el olijfolie gedurende 1 minuut. Voeg de appel toe. Meng in een kom de ham, de appel, de sjalot, het gedroogde fruit en de tijm. Voeg zout en peper toe. Zet apart.

  2. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bestrooi de buikholte van de haantjes met zout en peper. Braad ze goudbruin aan alle kanten. Vul de buikholtes met de vulling van gedroogd fruit. Verdeel de resterende olijfolie over een ovenbestendige schaal. Rooster de haantjes gedurende 30 minuten. Rol ze in aluminiumfolie zodra de kooktijd verlopen is. Laat rusten gedurende 10 minuten. Snij ze in 2.

  3. Verdeel de halve haantjes over de borden. Lepel er wat saus van honing en soja over. Werk af met de tijm.

  4. Heerlijk met gebakken wilde paddenstoelen met knoflook en platte peterselie en wilde rijst.

    Deze vulling kan ook gebruikt worden voor fazant, kwartels of een varkenshaasje.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.