De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor het beslag
- 250 g bloem van Chabrior
- ½ l melk van Pâturages
- 3 eieren van Moisson
- 1 el zonnebloemolie van Bouton d’Or
- 1 el boter van Pâturages
- ½ tl zout van Cigalou
- Voor de garnituur:
- 1 vers geitenkaasje van Pâturages
- ½ bol mozzarella van Fiorini
- 40 g mimolette Pâturages
- 1 bokaal zongedroogde tomaten in olie van Bouton d’Or
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1 bosje basilicum
Volg het recept stap voor stap
-
Voor de pannenkoeken:
-
Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden, breek er 3 eieren in en voeg olie en zout toe. Meng alles zachtjes in het midden en doe er geleidelijk de bloem van de rand bij tot u een dik en glad mengsel verkrijgt.
-
Giet geleidelijk de melk op het beslag en maak een glad mengsel.
-
Bedek met een doek en zet 1u in de koelkast.
-
Zet een anti-aanbakpan met boter op het vuur, schep er een lepel pannenkoekenbeslag in en verdeel mooi over het volledige oppervlak. Hou de pan hiervoor schuin.
-
Wanneer de randen loskomen draait u de pannenkoek om en bakt u ze nog 2-3 min.
-
Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden en herhaal dit tot het beslag op is.
-
Garneer de pannenkoeken:
-
Snij de 3 kazen en de zongedroogde tomaten in stukjes, verdeel over de pannenkoeken en vouw die dicht.
-
Doe een heel klein beetje olie in de pan, verwarm de pannenkoeken en smelt de kaas 3 tot 4 min. aan elke kant.
-
Bestrooi met vers versnipperd basilicum en serveer.
Tips
Tip: u kunt dit recept ook klaarmaken met restjes pannenkoek als u geen of weinig suiker in het beslag hebt gebruikt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.