Primeurgroenten in papillot met citroensaus

Makkelijk
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Citroensaus4 el citroensap 4 el olijfolie van Bouton d'Or 2 el basilicum fijngehakt 1 tl olijfolie van Bouton d'Or 4 minivenkelknolletjes doormidden gesneden 4 miniwortels geschrobd 8 jonge uien het wit en 1 cm groen 4 minicourgettes 4 groene mini-asperges 4 kerstomaatjes met steeltjes zout Cigalou peper CigalouGarnituurblaadjes basilicum in snippers 1 tomaat ontpit, in blokjes

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 12 min
  1. Citroensaus: Meng in een kom het citroensap met de olijfolie, zout en peper. Voeg het basilicum toe. Zet koel.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 4 vellen bakpapier (30×30 cm. Vouw ze dubbel en nogmaals dubbel. Rond met een schaar de losse hoek af. Open de cirkels en leg op de helft van elke papillot 1 minivenkel, 1 miniwortel, 1 miniasperge, 2 jonge uien, 1 minicourgette en 1 kerstomaat. Bestrooi met zout en peper. Sluit de papillotten hermetisch af door de buitenste randen dubbel dicht te vouwen, te beginnen aan de linkerkant zodat de warmte niet kan ontsnappen. Eindig met de rechterkant. Verdeel de papillotten over een bakplaat en gaar ze gedurende 18 minuten in de oven.

  3. Verdeel de papilloten over de borden. Maak met een schaar een grote kruisvormige inkeping in elke papillot. Lepel er wat de citroenvinaigrette over. Werk af met de snippers basilicum en de blokjes tomaat.

Tips

Heerlijk met vis, gevogelte of wit vlees. Verkruimel feta of Parmezaanse krullen over de papillotten voor een vegetarische maaltijd.

De inhoud is gaar als de papillot in de oven bol gaat staan.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.