Pruimentaart

Makkelijk
124 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • Rijsdeeg1,5 dl halfvolle melk Pâturages 1 el suiker Regain Bio 1 zakje bakpoeder van Elodie 250 g bloem meergranen of volkoren ¼ tl gemberpoeder Cigalou 1 snuifje zout Cigalou 1 ei Moisson 3 el olijfolie van Bouton d'Or 1 kg pruimen ontpit, in 2 2 el rietsuiker Regain Bio sap van 1/2 citroen ½ tl gemberpoeder Cigalou 1 mespunt kaneel Cigalou 50 g amandelpoeder van Elodie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Rijsdeeg: Verwarm de melk in een steelpan. Giet in een kom. Voeg de suiker en de gist toe. Roer goed. Zet gedurende ongeveer 5 minuten op kamertemperatuur totdat het mengsel schuimig wordt.Zeef de bloem in een andere kom. Voeg de gember en het zout toe. Roer goed. Maak een kuiltje in de bloem. Vul dit met het ei, het mengsel van melk en gist, en de olijfolie. Meng beetje bij beetje de bloem door de vloeibare ingrediënten. Kneed goed en rek het deeg regelmatig op. Het deeg is klaar als het niet meer aan de vingers kleeft. Voeg indien nodig wat bloem toe.Maak een bal van het deeg. Plaats de bal in een licht met olie ingevette kom en sluit af met een doek of huishoudfolie. Laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats. De bal deeg moet twee keer zo groot worden.

  2. Verwarm de pruimen in een steelpan op zacht vuur met de rietsuiker, het citroensap, de gember en de kaneel gedurende 4 minuten. Laat uitlekken. Snij de deegbal in 2. Bewaar een helft voor later gebruik. Rol de andere helft uit met een deegrol tot een cirkel van 28 cm doorsnee. Bestrijk een springvorm (27 cm doorsnee) met behulp van bakkerskwast met olie. Bekleed met het deeg.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Dek af met een doek een laat gedurende 20 minuten rusten. Bestrooi de taartbodem met amandelpoeder. Schik de pruimen in een cirkel. Bak de taart gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

Tips

Door suiker toe te voegen aan de melk en de gist rijst het deeg beter.
Het deeg kan ingevroren worden.

Je kan het deeg ook kneden in de keukenmachine. Verwerk eerst de droge ingrediënten, voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe. Verwerk tot een deegbal.

Tijdwinner:
Verwarm de oven voor op een zo laag mogelijke temperatuur. Laat het deeg gedurende 10 minuten rijzen in de oven.

Variant:
Probeer deze taart ook met abrikozen, perziken, nectarines, blauwbessen, …

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.