Ravioli van kreeft en vermout

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 rauwe kreeft
  • 20 cl vermout, type Noilly Prat
  • 1 ui
  • 3 sjalotten
  • ½ knol venkel
  • 4-6 sprietjes bieslook
  • 600 g bloem van Chabrior
  • 6 eieren van Moisson
  • 10 cl room van Pâturages
  • 2 blokjes groentebouillon van Bouton d'Or
  • 4 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 120 min
  1. Vermeng de bloem met de losgeklopte eieren en 2 el olie tot een glad beslag. Wikkel het in een vochtige theedoek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.

  2. Splijt de scharen van de kreeft en kook die 15 minuten in een groot volume water met de bouillonblokjes in.

  3. Schep er de kreeft uit (bewaar de bouillon) en laat afkoelen voor u de schaal verwijdert. Hak het vlees in stukjes, bestrooi met zout en zet opzij.

  4. Maak de venkel schoon, pel de ui en de sjalotten en hak alles fijn. Bak in een stoofpan en 2 el olie goudkleurig met de schaal van de kreeft. Besprenkel met vermout en giet er de room bij, roer en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Giet door een puntzeef en zet opzij.

  5. Rol het deeg uit en gebruik een raviolivorm om de ravioli te vullen en te maken.

  6. Breng de kreeftenbouillon aan de kook, dompel er de ravioli in onder en laat 3 minuten koken.

  7. Giet af en dien meteen op met de saus en een beetje fijngehakt bieslook.

Tips

Als u een levende kreeft kookt en die niet graag ziet bewegen, legt u hem best enkele minuten in de diepvriezer voor u zijn scharen splijt.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.