Rundergebraad ‘à la bordelaise’

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 kg rundergebraad
  • 30 cl rode Bordeaux
  • 2 el kalfsfond van Bouton d’Or
  • 2 el aalbessengelei van Elodie
  • 250 g sjalotten
  • 60 g boter van Pâturages
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout, peper
  • Versiering:
  • Graanmosterd van Bouton d’Or
  • Takje verse tijm

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.

  2. Pel de sjalotten en laat ze heel.

  3. Smelt de boter en olie in een kookpot, fruit de sjalotten met peper en zout, bedek en bak een tiental minuten op een zacht vuur.

  4. Haal de sjalotten uit de kookpot en vervang die door het gebraad, dat u aan alle kanten rijkelijk hebt gekruid met peper.

  5. Bak het vlees 20 minuten zonder deksel. Draai het om de 5 minuten om.

  6. Voeg enkele snufjes zout toe en bak nog een twaalftal minuten met deksel.

  7. Eenmaal gaar haalt u het gebraad uit de pot. Wikkel het in verschillende vellen aluminiumfolie en hou het warm terwijl u de saus klaarmaakt.

  8. Blus met de rode wijn in dezelfde pot, krab de bakresten los en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kalfsfond en aalbessengelei toe en laat inkoken zonder deksel.

  9. Doe er de sjalotten bij en verwarm die nog 2 minuten in de saus.

  10. Snij het gebraad in mooie sneetjes en lepel er wat saus over. Dien op met boontjes of andere groene groenten.

Tips

Voor de lekkerbekken kunt u dit gebraad serveren met originele Zweedse aardappelen (Hasselback). Het recept vindt u hier .

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.