Rundfilet in zoutkorst met gekruide zachte aardappelen

Moeilijk
60 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800 g rundgebraad uit de filet
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koriander
  • 1 tl gember
  • 1 tl komijnzaad Cigalou
  • 1 el sesamolie
  • 400 g bloem Chabrior
  • 400 g grof zout
  • 1 ei Moisson
  • 125 g boter Pâturages
  • 1 tl cayennepeper
  • 500 g zachte aardappel(en)
  • 1 glas water
  • Huisgemaakte abrikozenchutney 50 cl water
  • 240 g suiker
  • 50 cl ciderazijn van Bouton d'Or
  • 510 g abrikozen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje gember Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Huisgemaakte abrikozenchutney: Verwarm in een pan met zware bodem het water met de suiker tot de suiker volledig opgelost is en begin een karamel te maken.Neem de pan van het vuur en voeg de warme ciderazijn en daarna de ontpitte abrikozen in blokjes en de ui in kleine blokjes toe. Voeg daarna het zout, de peper en de gember toe.Laat indikken op een matig vuur tot er bijna geen sap meer overblijft en laat daarna nog even staan op een zacht vuur waarbij u af en toe roert met een houten lepel. Zet opzij.

  2. Verwarm de oven voor op 240 °C (stand 8).

  3. Bereiding van de zoutkorst:

  4. Meng het ei met 1 glas water.

  5. Meng afzonderlijk het grove zout en de bloem. Doe deze 2 mengsels vervolgens bij elkaar en kneed tot u een homogene pasta verkrijgt.

  6. Meng het poeder van de 4 kruiden met de sesamolie en bestrijk het vlees (dat u vooraf uit de koelkast gehaald hebt) ermee.

  7. Strijk de pasta met een dikte van ongeveer 12 cm open, leg het vlees in het midden en bedek het volledig met de pasta waarbij u de randen goed dichtmaakt (met natte vingers).

  8. Leg in een ovenschaal en plaats in de oven gedurende 35 à 40 minuten.

  9. Bereid de kruidenboter door de zachte boter en de cayennepeper te mengen. Modelleer in de vorm van een touw, bedek met huishoudfolie en zet in de koelkast.

  10. Was de zachte aardappelen, wrijf ze in met grof zout, snij ze in 4 en kook ze samen met het vlees (roeren na de helft van de bereidingstijd).

  11. Haal het vlees uit de oven en laat het vlees een tiental minuten rusten.

  12. Serveer het vlees op een leisteen. Breek de zoutkorst aan tafel. Snij het vlees in plakjes en serveer met de zachte aardappelen, de gekruide boter in kleine schijfjes en de abrikozenchutney.

Tips

Als u een klein lepeltje kurkuma aan de zoutpasta toevoegt, krijgt de pasta een mooiere kleur zonder dat dit de smaak van het vlees beïnvloedt.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.